nieuws dat er misschien geen is

Bellen met Justvoip

Tegenwoordig bellen we goedkoop naar Suriname met JustVoip, een Duits VOIP-initiatief.
Voor JustVoip hebt u een internetverbinding nodig. In een browserpagina of in een client-software die u van uw bureaublad kunt opstarten, geeft u de twee telefoonnummers op die met elkaar moeten bellen. Het lijkt een beetje op Skype.
Door te bevestigen begint wordt het eerste telefoonnummer door de dienst van JustVoip opgebeld. Wanneer hij opneemt wordt meteen het tweede telefoonnummer gebeld en wanneer de twee nummers opgenomen hebben verloopt het gesprek verder.
Merkwaardig genoeg kunt u op deze manier gratis bellen van ťťn vast telefoontoestel naar een ander vast telefoontoestel, bijvoorbeeld in BelgiŽ en in ItaliŽ. Zo kunnen we dus gratis bellen naar Wolfgang in Noord-ItaliŽ. U kunt het zelf proberen met deze link. Bij "Free trial" vult u uw eigen vast nummer in en daarna het onze, dat is +3226879728.
Bellen van vast naar gsm, of van gsm naar gsm is niet gratis maar wel goedkoper dan de gangbare tarieven. En dan speelt het geen rol in welk land de bellers zich bevinden.
Om naar een gsm te bellen, of tussen gsm's, moet u wel een beltegoed kopen bij de maatschappij. Dat doen wij om naar Manuel te bellen. Een gesprek van 10 minuten kost dan 1,50 euro. Van een vast toestel in BelgiŽ naar een gsm-toestel in Suriname!
De kwaliteit is goed maar soms zit er een hinderlijke vertraging op de lijn, soms wel enkele seconden. Bij gewoon intercontinentaal telefoneren kan dat ook voorkomen, maar hier is het eerder normaal.

Posted by Freddy Deprez op 21 juli 2008

Jonne begint bij 3E

windenergie Jonne is op 14 juli begonnen bij het Brussels bedrijf 3E aan een job waarbij hij vooral met windenergie bezig zal zijn.

3E biedt expertise voor projectontwikkeling van onshore en offshore windmolenparken wereldwijd, voor ontwikkelaars, financiele instellingen (due diligence) en prive-investeerders.

De diensten van het bedrijf omvatten analyses over het windklimaat, met inbegrip van windmetingen en modellering, windmolenparkontwerp en de ontwikkeling van masterplans, het begeleiden van aanbestedingen, toezicht op de inbedrijfstelling en het operationele beheer met inbegrip van kortetermijnvoorspellingen.

3E past zijn expertise toe bij het ontwerp van innoverende producten en systemen en vergemakkelijkt de markttoegang voor nieuwe technologieen en marktspelers (overgenomen van hun website).

Posted by Freddy Deprez op 21 juli 2008

De giro d'Italia over de Furkelpass

De zestiende rit van de Ronde van Italie is een tijdrit met aankomst bovenop de Kronplatz (Plan de Corones). De rit, op 26 mei 2008, start in Sankt Vigil in Enneberg (San Vigilio di Marebbe).
De individuele tijdrit van 12,9 km is stijgend van begin tot einde, met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,4%, en plaatselijk hellingen tot 24%.

In het hartje van de Dolomieten ligt het ski-oord Sankt Vigil in Enneberg in het sprookjesachtige Gadertal (Val Badia) over de volle breedte van de vallei. Niet alleen populair bij wintertoeristen maar ook zomergasten vinden deze plaats. De aangrenzende natuurparken Fanes, Sennes en Braies zijn beschermd. De plaatselijke taal is geen Italiaans en geen Duits maar Ladinisch.

After San Vigilio, the route passes dense conifer woods, meadows and Ďmalgheí (typical wooden mountain homes) with the majestic backdrop of the Dolomite peaks, which lead the field to Passo Furcia. After Furcia the extremely demanding final stretch on dirt roads that takes the cyclists up to the summit of the Plan di Corones, which offers quite breathtaking views of the panorama. A course for strong-minded, courageous and untiring men. No favours granted, not even to those with a serious eyes on the overall title (website van de Giro).

Belgische wielertoeristen hebben vaker de Furkelpass beklommen... Manuel deed dat in 2006, Fred in 2007.

Posted by Freddy Deprez op 2 mei 2008