Grotere kaart weergeven

De tocht begint in Wicklow centrum (Main St). Wicklow is de hoofdstad van het graafschap Wicklow en telt iets meer dan 7.000 inwoners.
Glendalough Upper Lake (foto Rodrigo Da Cunha)We verlaten het stadje in westelijke richting (Rocky Rd) in de richting van Glenealy. We kruisen de N11 snelweg.
Km 7,65
In Glenealy steken we de spoorweg over en slaan iets verder links af op de R752 die we volgen tot Drumdangan.
Km 10,05
Vlak voordat de R752 onder de spoorweg door gaat, slaan we rechts af (Barnbawn Rd). We volgen deze weg over 2,6 km en bij een splitsing, vlak voor Sleanagloch, volgen we de weg naar links tot Garyduff.
Km 13,28
We volgen de weg langs landelijke wegen met weinig bebouwing, waar de gehuchten achereenvolgens Mointiagh, Croneybyrne, Ballyhad Lower, Clara More, Ballylug, Ballylusk, Ballardpark en Ballard heten. We steken het riviertje de Avonmore over en komen bij het gehucht Derrybawn op de R755.
Km 21,81
We volgen deze weg naar rechts en na 700 m zijn we in Laragh. Sla linksaf (R756) naar de twee meren in de Glendalough vallei (eerst de Lower Lough, daarna de Upper Lough). Ter plaatse bezoeken we ook het historische klooster gesticht door St. Kevin in de 6de eeuw met een nog volledig intacte Ronde Toren. De overblijfselen behoren tot de oudste christelijke overblijfselen van Europa. De naam Glendalough betekent in het Iers (Gleann Dá Locha) "Dal van de twee meren".
Km 26,43
Kevin's Kitchen, Glendalough, Ireland
We keren terug naar Laragh en volgen de R755 verder naar Annamoe op het riviertje de Avonmore. Een kleine brug over de Avonmore is een gekende toeristische stopplaats, met een mooi uitzicht op het landschap van Wicklow. Er is een pretpark en een grote forelvijver. Voor de kinderen is er een apart visvijver, waar ze beekforel, bronforel of regenboogforel kunnen vangen.
We vervolgen onze weg en blijven op de R755 tot AnTochar, met Roundwood, het hoogste dorp (238 m) van Ierland.
Km 38,84
Ten oosten van dit dorp liggen twee stuwmeren op het riviertje de Vartry. We slaan in AnTochar rechtsaf en nemen nu de R764 langs het stuwmeer en voorbij de installaties. We komen over Killiskey en vervolgen onze weg tot Ashford. Bij een rotonde komen we op de R772 naar Wicklow
Km 50,85
We volgen deze drukkere weg. Vlak voor Rathnew is er een op- en afrit van de N11, maar de weg gaat door tot Wicklow.
Km 57,15

Bijgewerkt door Freddy Deprez op 20 december 2008