De vouwfiets

Is er iets moois aan een vouwfiets?
Wat heet mooi? Het pakje ijzer is geen esthetiek, en toch blijven mensen verbaasd staan kijken hoe je in enkele klikken, tien seconden, het pakje ijzer uitvouwt en een stevige, rijklare fiets hebt.
Neen, ze zijn niet mooi. Maar wel knap.
De Brompton (UK) of de Birdy (DU) vouw je in drieën en neem je als een pakje mee op de tram, de trein, in de auto. Ik heb een kleine autokoffer (té sportief bakje) en er gaan er twee in.
Er zijn vouwmodellen bij vrijwel elke soort fiets: vouw-ligfietsen (bvb de Grasshopper FX van Velotechnik) of de vouw-driewieler, zowel van Hase als van Greenspeed.

kettingloze vouwfiets

de kettingloze vouwfiets van beixo.nlSedert 2006 heeft de wereld ook een kettingloze vouwfiets en hij spreekt Nederlands! Ondanks de Portugees aandoende naam BEIXO is het bedrijf, dat alleen levert via Internet, een Utrechtse start-up.
Een vouwfiets van beixo heeft geen ouderwetse ketting, maar een innovatieve, cardan-as voor de overbrenging. Dit betekent: nooit meer vieze handen of kleding en vooral bij een vouwfiets heeft de gebruiker, die hem op elk perron moet samenvouwen of openklappen, veel aan.
De Beixo is een stevige fiets, samengevouwen echter duidelijk groter dan de brompton. Er is tot in de kleinste details nagedacht over het ontwerp.
De vouwfiets is van zilverkleurig aluminium met grove lasnaden en degelijke verbindingen. De fiets oogt industrieel en trendy.
De cardanas is zeker de grootste troef. Dat cardanaandrijving op zichzelf zwaarder is en ook iets zwaarder trapt dan een ketting is voor de gemiddelde stadsfietser te verwaarlozen. De voordelen van de cardanas wegen daar tegenop: het principe is onderhoudsvrij, en je hebt nooit meer vieze handen, kleding en opbergruimtes. Dit is zonder twijfel de schoonste vouwfiets op de markt.
De makers hebben daarnaast stevigheid en stabiliteit laten prevaleren boven minimumafmetingen en minimumgewicht. Dat zichtbare nadeel heeft anderzijds als voordeel dat de Beixo een behoorlijke belasting aan kan. De bagagedrager kan vijftien kilo hebben. En de makers garanderen dat fietsers tot 1 meter 99 en 100 kilo ermee uit de voeten kunnen, wat vrij uitzonderlijk is voor een vouwfiets.
De fiets is enkel te koop via de webwinkel, een verkoopmodel dat deels ook de relatief lage prijs bepaalt.
Goed : prima fiets - geen vieze ketting
Slecht : niet snel - cardanas moet zich nog bewijzen in duurzaamheid

Kettingloze merken :

Zit er vernieuwing in de sector?

[overgenomen uit Treehugger: The Folding Bike Steps Forward]

Folding bicycles seem to be gaining popularity of late. The added versatility of putting your bike in the trunk of your car, carrying it on the train during rush hour, or just storing it in your ultra-efficient apartment seems to be more appealing than ever. The technology and aesthetics too seem to have leaped forward. I remember the Dahon my father had when I was a kid. He bought it to stash in the hold of his sailboat so he could have something to pedal around when he went ashore on new and exotic islands in Boston Harbor. Folding bikes seem to have come a long way in a short time yielding a panoply of choices for different functions, budgts, and styles.
Pictured above is a concept design called the Locust by Czech designer Josef Cadek. The unique feature of the Locust is its circular frame and overhang mounted wheels that would allow for a more compact and visually pleasing folded state. Because folding requires severing the drivetrain, Cadek replaces the conventional chain with a toothed belt system that can be disengaged.
Hard to tell if this will be the future of the folding bike, or even if the folder will have much of a future at all. TreeHugger has covered a host of folding bikes in the past (listed below) and they always arouse people’s interest.

Bijgewerkt door Freddy Deprez op 26 september 2008

Een origineel model vouwfiets

Elegant

Jammer dat de website eentalig Japans is maar deze vouwfiets heeft charme. Dit is een bijzondere uitvoering, met een heel aparte stuurinrichting, die we ook terugvinden bij trikes.
Door de combinatie van een groot achterwiel en een klein voorwiel, en het ontbreken van het stuur in het plaatje, heeft het geheel een elegante lijn.
Het adres van de leverancier (of de winkel) is leesbaar in onze spelling. Wie haalt dit juweeltje naar hier?
P.S. Hans Slemmer liet me zien dat je via Google vertalen een krakkemikkige vertaling kunt opvragen van deze hopelijk beter aan elkaar hangende vouwfiets. De tekst luidt dan:
BIRTHDAY222 nog in ontwikkeling - Op weg naar een krachtige 8-inch klasse bedrijfsvoertuigen, "222 Birthday" is borstelen up verder. De vrijlating van de renner uit de stress van de rijprestaties van een personenauto of stabiliteit van het voertuig en comfort vouwmethode. Als u past beneden + Furufurotingusumatosasu opvouwen tot een spanning bereiken vrij hoge snelheid overbrengingsverhouding laag zwaartepunt frame voorjaar stoel."
Ik hoop dat u er iets aan hebt.

Bijgewerkt door Freddy Deprez op 23 september 2009

Rijden op een koffertje

Op een dag begonnen er wielen te groeien aan de koffers. Handig, want niet elke genaaldhakte dame of ge-aktentaste heer slaagt er in om een wielloze koffer naar een wachtende taxi te slepen, of van de taxi naar de incheckbalie. Luchthavenkarretjes waren plots minder nodig en een koffer met wieltjes werd de norm.
Het Chinese bedrijf "High Minded Bicycles" maakt van de koffer met wieltjes nu een fiets, de Happy Bike. Helaas blijft er in de koffer geen plaats over voor andere bagage. De fiets rijdt rondt met de koffer waar u hem in wilt stoppen als u bij de tram of bus komt. Meer stijl, niks vuil - alleen goed opletten dat uw koffer niet gejat wordt.

Bijgewerkt door Freddy Deprez op 3 oktober 2008

Mannen schaamden zich

Zijn de tijden veranderd?
Nog maar enkele jaren geleden vond men een vouwfiets iets voor nichten of lozers. Echte mannen rijden een koersfiets (carbon, van een groot merk, Shimano Integra en zeker geen triple).
ne vouwfiets..tbegin vant einde….
Ik overweeg ook al een tijdje om zo'n fiets aan te schaffen. Echter, ik ben bijna twee meter en dan wordt het al snel een "dwergvrouwenfiets" (naar analogie met uw woordgebruik). Ik word wellicht de dorpsattractie.

Maar de mogelijkheid om dat naast je bureau op te bergen is momenteel een killer argument. En als je naar het basketball gaat, geef je hem af aan de vestiaire.
Vouwfietsen not done? Integendeel. Tegenwoordig kent iedereen iemand die een vouwfiets heeft, en men spreekt er positief over. Zelf heeft men er dan geen maar dat is zoals in de tijd van de eerste tv's, toen iedereen bij de buren ging kijken...

KBC-Bank bood in 2007 in samenwerking met de Belgische Fietsersbond zijn werknemers de mogelijkheid aan om gedurende 14 dagen een vouwfiets uit te proberen in combinatie met het openbaar vervoer. Een aantal medewerkers maakte tot dan toe geen gebruik van het openbaar vervoer omdat ze omwille van de kostprijs of wegens onveiligheid hun auto of hun fiets niet willen achterlaten aan het station.
Dit zijn de ervaringen van enkele KBC-ers die deelnamen aan het experiment:
"Op de bus had ik veel bekijks met mijn vouwfiets. De halte van de snelbus in Londerzeel ligt vier kilometer van Kapelle-op-den-Bos, waar ik woon. Dankzij de vouwfiets kon ik die bus nemen en daardoor won ik veel tijd vergeleken met de gewone bus vanuit mijn gemeente. Als de snelbus dan toch in de straten van Brussel in een opstopping terechtkwam, stapte ik een paar haltes vroeger uit en legde de rest van het traject fietsend af. Het was dan altijd prettig om de auto's voorbij te vliegen. Op de bus moest ik de fiets wel veilig stallen zodat hij bij een bruuske stop niet omviel."
"Met de vouwfiets legde ik iedere dag drie kilometer af naar het station in Kortrijk en in Gent peddelde ik dan van St. Pieters naar de Kouter. Voor dat traject volstond een lichter model. Met deze vouwfiets sleurde ik overbodig gewicht mee. Een lichtere versie is dus welgekomen, want het was echt lastig om met dat ding de trappen van het perron op te klimmen."
"De afstand van het station van Leuven naar het Ladeuzeplein was te kort om tijdwinst te boeken. Een langere afstand zou de vouwfiets wel rendabel maken. En met dit model kun je gerust een aantal kilometers rijden. Het bolt even gemakkelijk als een gewone fiets."

Bijgewerkt door Freddy Deprez op 13 september 2008