De handfiets

Varna Marathoner (Canada) - fitness handcycle for your active lifestyle, continuing cardiovascular training and upper torso muscle development. With sufficient torso muscle power these handcycles in the handcycle game sport, have reached incredible high speeds: an average of 37 km/h, a sprint of 40-50 km/h and an end sprint of 50-60 km/h! Handbikes worden aangedreven door met de handen de pedalen - handgrepen zegt men in het milieu - te bewegen. Om de kracht beter te kunnen uitoefenen en om het wiel niet te laten slingeren staan de handgrepen bij veel sportmodellen niet in elkaars verlengde maar naast elkaar, zodat u eigenlijk een pompende beweging maakt met de romp.
Ik vraag me soms af of dit ook voor de voeten geen beter concept is.

In 1992 werd de sport ontwikkeld in Nederland, onder impuls van Kees van Breukelen, die met zijn bedrijf Double Performance de ontwikkeling zou stimuleren op wereldniveau. In 2000 werd het European Handbike Circuit ingevoerd in Europa.

Jetstream van CarbonBike (CH)OASIS Freedom Ryder (US)

Er bestaan zeer weinig handbikes die geschikt zijn voor het berijden van de onverharde paden. Uit Canada komt de Varna Liberator en uit de USA de oneoff-titanium. Deze laatste fiets is een van de eerste driewieler handbikes voor off-road. De fiets werd in 1998 ontworpen. Het unieke systeem bestaat hieruit dat men eigenlijk het off-road rijden verdeeld heeft in twee handelingen. Het beklimmen en het dalen. Voor het dalen is een apart stuur met remmen gemaakt dat veel lijkt op de bestaande down-hill fietsen. Tijdens het beklimmen moet men echter de pedalen gebruiken en men kan sturen met het bovenlichaam door middel van een hendel. Het bovenlichaam hangt dan meteen naar het middelpunt van de bocht toe, waardoor die sneller genomen kan worden. Een ander voordeel is de achteraandrijving en de asymmetrische aandrijving die dode punten tijdens de beklimming voorkomt. Er zitten twee wielen aan de voorkant voor een betere stabiliteit bij het nemen van bochten. Door de relatief kleine wielen is het lichaam lager bij de grond gelegen, zodat ook sneller bochten genomen kunnen worden. Het grote nadeel is de beperkte vering (overgenomen uit Wikipedia).