De driewieler

In deze rubriek wordt niet gesproken over de driewiel-variant van de zitfiets. Zoek daarover eerder informatie bij de bakfiets.
De driewieler die hier aan de orde is, is een fun-fiets. Met een gewone fiets of een ligfiets trek je erop uit, verken je de streek, leg je afstanden af, bouw je aan je fitness en je conditie - deze driewielers (eerder "karts") zijn er om te stoeien op een parcours, op losse grond, op het strand. Het grote verschil met andere fietsen :

  • Fun, plezier;
  • Stabiliteit en evenwicht, in scherpe bochten en zelfs op ijs;
  • Beter in de klim dan tweewielige ligfietsen;
  • Meer respect van gemotoriseerd verkeer;
  • Meer mogelijkheden om accessoires toe te voegen.

Actie !

Als u ze in actie ziet valt u ervoor. Enkele merken, zoals Hase (DU) en Greenspeed en >Trailmate hebben zelfs effenaf mooie creaties.
Voor het overige zijn er ook karretjes die u direct associeert met het grauwe oostblok of - sorry - gehandicaptenzorg.
De Kettwiesel heeft schijfremmen en voor de rest is hij samengesteld uit de beste materialen. De titanium race-versie kan u tegen de zesduizend euro kosten.
Een variant op de Kettwiesel kan als aanhanger aan een andere fiets gekoppeld worden, maar behoudt dan wel zijn trappers, zodat de junior in de aanhanger sportief meetrapt. Er zijn op Youtube ook filmpjes te vinden met Kettwiesel-treintjes (zoek "kettwiesel train"), die als meerdere aanhangwagens achter elkaar overal tussendoor fietsen. Maxi-fun!

Bijgewerkt door Freddy Deprez op 24 september 2008

Het kantelprincipe

de Tripendo (DU)Met een driewieler kunt u net iets verder gaan dan met een tweewieler. Een idee dat de laatste 15 jaar uitgeprobeerd wordt is het tilting-mechanisme, waarbij de wielen in een bocht schuin gaan liggen.
In 1993 bouwde de Nederlandse ingenieur Sacha Knoop de "Driewiebel", een driewielfiets (met twee voorwielen) met kantelmechanisme. Beide voorwielen kantelden elk om een eigen draaipunt.
Bram Smit (NL) baseerde op dit ontwerp zijn eigen "Kanteltrike".

Door dit mechanisme zou de bochtensnelheid met 30% toenemen. Dit werkte zelfs de interesse van grote automerken, maar het principe is in die wereld nog nergens in productie.
Carlos Calleja Vidal, een Spaanse constructeur, bouwde in 1999 voor Ducati het prototype van een nieuw soort motorfiets, met twee achterwielen en een kantelmechanisme, waardoor de fiets in bochten schuin kon gaan liggen terwijl de drie wielen op de weg blijven.

De BMW StreetcarverMercedes heeft al wel een prototype gemaakt, de Mercedes LifeJet.
In 2001 gebruikte BMW het "tilting" mechanisme bij het ontwerp van een skateboard, de Streetcarver.

Bij de Canadese firma Apax staat er al een driewieler in de etalage, en hier kunt u hem in een 80 seconden durend filmpje in actie zien.
Fietsen die nu in productie zijn en die op hetzelfde principe zijn gebaseerd, zijn de duitse Tripendo en de Flevotrike (NL).

Op de website "Jetrike" vindt u de plannen van een andere driewielfanaat om een dergelijk voertuig dichter bij de productie te brengen.

Bijgewerkt door Freddy Deprez op 3 oktober 2009