De Bakfiets

De zelfbouw-bakfiets van MaximusAl sinds mensenheugenis slaagt men erin om met een zaag en een lasapparaat gewone fietsen om te toveren tot transportmiddelen voor vrachtvervoer, of voor het vervoer van de jonge kroost. Draagvermogen, stabiliteit, wendbaarheid, veiligheid halen het dan meestal van de zorg voor elegantie en stijl.
In die wereld moet de "flatbed" van Maximus (US) een natte droom zijn: het is als een blote pickup waar je zelf op kunt verderbouwen.
Of het een riksja wordt of een gesloten bak, bepaal je zelf. En wat hij vandaag is moet hij niet persť morgen zijn. Over vrijheid gesproken.
Maar nog steeds is de basisconstructie niet elegant.
Wanneer er dan toch eens iets hip of gestroomlijnd in de winkel staat, willen we daar graag op wijzen.
de KangarooNeem nu de Kangaroobike van de Deense fietsenbouwer Winther, niet echt oogstrelend - de fiets is rechtuit ouderwets - maar toch dank zij de vorm van de "bak" opmerkelijk en stijlvol.
Neen, geef mij dan maar de SmartTrike (NL) - misschien wel veel plastic maar toch speels en vrolijk.

De Nederlanders zijn fervente bakfietsbouwers (dat zie je in de lijst van merken) maar ik verbind aan de Deense Christiania bakfiets een typisch verhaal. Tussen mensen die een bakfiets rijden, en mensen van het Kopenhaagse Christiania, zijn er voor mij nogal wat overeenkomsten.
Christiania werd op 26 september 1971 in Kopenhagen gesticht door een groepje hippies in gekraakte panden aan de Badmandsstraede, op het stadseiland Amager. Het Deense parlement erkende Christiania in 1989 officieel als "vrije zone" en verleende hen allerlei voorrechten, waaronder de tolerantie op het vlak van softdrugs het meest besproken wordt. Door de communards worden allerlei producten gemaakt, zoals fietsen en klein meubilair. De laatste jaren wil de politiek weer een einde stellen aan de uitzonderingssituatie van deze ongeveer duizend personen tellende commune.
Het verband tussen hippies en bakfietsen is niet toevallig. Het rondrijden met je kinderen in een bakfiets doet mij daar toch altijd aan denken.

We struikelden op het Internet ook over het ontwerp voor een water-filterende fiets called "Aquaduct". Je kunt hem, geloof ik, niet kopen en het zal ook wellicht nooit tot een verkoopbaar product komen, maar het idee is niet gek.
Je leeft in een warm land en je haalt water van slechte kwaliteit op op een zekere afstand van je huis. In plaats van te lopen zoals nog steeds veel vrouwen doen, kun je beter de Aquaduct rijden : je bent sneller terug en onder het rijden heb je ineens ook je water gefilterd. Moet kunnen.
Als je van het eeuwige trappen maar niet zoveel dorst heb dat je alles nog voor je thuis bent, opgedronken hebt...

een BugBugs riksja in LondenIn Engeland bestaat een in het oog springend bedrijfje, "BugBugs" dat hetzelfde doet als de kleine bestelwagentjes die met reclamepanelen door het verkeer rijden. Bij BugBugs zijn dit riksja's, die aangekleed worden naar de smaak van het bedrijf dat de reclame wil, en zelfs hun gasten van het station naar het bedrijf kan brengen op een regenvrije dag.
Al met al zie ik deze karretjes liever in de stad rijden dan de nodeloos vervuilende, mensen ergerende autootjes.
Een ander riksja-reclamebedrijf in Londen is PedalMedia

Bijgewerkt door Freddy Deprez op 13 september 2008